Perry House.

Found a 30ft deep fresh water well underneath the old living room floor, adapted the design to create a feature of the well by using reclaimed bricks and building the corian worktops around the glazed top which is backlit from hanging pendant lights within the well.
Wood effect tiles giving warmth and texture to the room with the practicality and durability required for the busy family kitchen space.
Roof light created to fit directly and proportionally over the bespoke timber/resin table. Lined with an LED profile it creates a truly unique dining experience by day or by night.
Slimline frame sliding door to give the best possible site lines over the extensive gardens and beyond to the forest whilst with flush floor finish detail bringing the outside inside.

2G won the tender to carry out the build phase for Khoury Architects and assist in interior design of this large beautiful detached house. This listed building in a conservation area required sympathetic design and great attention to detail to produce the highest level of finish.

Comprising work to the main house creating a new kitchen, snug, utility and frameless glazed link which runs through to the new gym in the old out buildings. In addition, the old barn will be turned into a beautiful 2 bedroom annex for guests which effortlessly mixes both modern and traditional design.

Project

Residential Design & Build

Client

Khoury Architects

What We Did

Design and build of a large beautiful detached house. Building still in progress.

Well, that was a surprise.

More often than not, these kinds of projects surprise us with something and Perry House was no different. In this a case, a 30ft deep fresh water well was discovered under the floor in the new kitchen. 2G worked with the client and Khoury architects to incorporate this into the final design as a feature. This project is currently in the build stage, we will update with photos when the project is complete.